Δεν έχετε εισέλθει. (Είσοδος)


Μαθήματα χωρίς σύνορα με ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο


Αρχείο ΕΡΤ
Η ΕΡΤ σας προσκαλεί να γνωρίσετε το πλουσιότερο Αρχείο της Ελλάδος που αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε εικόνα και ήχο.
Περιηγηθείτε στον διαδικτυακό τόπο, του οποίου το περιεχόμενο καθημερινά θα εμπλουτίζεται με την πρόοδο των εργασιών της ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης.

ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
H ηλεκτρονική έκδοση του Σπουδαστηρίου Nέου Eλληνισμού περιλαμβάνει ευρύ πολιτισμικό υλικό στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη: Ανθολόγιο κειμένων από την Νέα Ελληνική Λογοτεχνία, Ανθολόγιο Αναγνώσεων (σε μορφή αρχείων mp3), Ανθολόγιο Μαρτυριών και Ανθολόγιο Παιδικής Παράδοσης, ένα Χρονολόγιο (1801-1981), Έργα Αναφοράς και χρήσιμες διαδικτυακές Συνδέσεις. Επίσης η έκδοση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, βιογραφικά στοιχεία και εργογραφίες των Κ.Π. Καβάφη, Κ.Θ. Δημαρά και Γ.Π. Σαββίδη, και πληροφορίες για την εταιρεία μας και τις δραστηριότητές της.

Για να μπορέσετε να δείτε τις ψηφιακές εκδόσεις θα χρειαστείτε τα παρακάτω λογισμικά που (αν δεν υπάρχουν στον υπολογιστή σας) μπορείτε να ¨κατεβάσετε¨ δωρεάν από τους παρακάτω υπερσυνδέσμους :



Εργαστήριο Moodle

Το εργαστήριο moodle είναι ένας διαδικτυακός τόπος που φιλοξενείται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Το Π.Σ.Δ. είναι το προηγμένο Εκπαιδευτικό Ενδοδίκτυο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ), που διασυνδέει όλα τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και πλήθος διοικητικών υπηρεσιών και εποπτευόμενων φορέων του.

Τι είναι το Moodle
Τα συστήματα λογισμικού που δίνουν τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να επικοινωνεί με τους μαθητές του από απόσταση και σε μη πραγματικό χρόνο για την παροχή του εκπαιδευτικού υλικού που απαιτείται για τη διεξαγωγή του μαθήματος καλούνται πλατφόρμες ασύγχρονης εκπαίδευσης ή πλατφόρμες εικονικής εκμάθησης (Virtual Learning Environments). Οι περισσότερες από τις πλατφόρμες αυτές έχουν σαν στόχο, όχι απλώς την αναπαραγωγή της κλασσικής εκπαιδευτικής διαδικασίας σε περιβάλλον υπολογιστή, αλλά και την εκμετάλλευση της τεχνολογίας των υπολογιστών για την παροχή εξελιγμένων εργαλείων εκπαίδευσης σε εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές, κάτι που συνεπάγεται συνολικά την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.


Στόχος μας είναι η ασφαλής χρήση του χώρου συζήτησης μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων, γνώσεων χωρίς τη δέσμευση της φυσικής μας παρουσίας σε συγκεκριμμένο χώρο.

Η χρήση των υπολογιστών και του Ιντερνετ είναι χρήσιμη αλλά υπάρχει ο κίνδυνος της αλόγιστης χρήσης. Στις παρακάτω συνδέσεις θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες.

Γονείς

Παιδιά

Σε καμμία περίπτωση αυτός ο διαδικτυακός τόπος δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ζωντανή επαφή και επικοινωνία, την εκπαιδευτική διαδικασία και την ανάγκη των παιδιών να παίζουν στη φύση, στις αυλές, στις πλατείες ...

Κατηγορίες μαθημάτων


Παράλειψη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Η ψηφιακή έκδοση του λεξικού του Μ. Τριανταφυλλίδη από την ΠΥΛΗ για την ελληνική γλώσσα.
ΠΥΛΗ για την Ελληνική γλώσσα
 




ΤΟΜΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ

Όλα τα βιβλία των μουσείων στον υπολογιστή.


Ένα τρισδιάστατο ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα


Διαδραστικό με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης. (Αλλάζετε οπτική γωνία, παρακολουθείτε τις τροχιές και τις θέσεις των πλανητών και αστερισμών κάθε εποχή, με κλικ επάνω σε κάθε κουκίδα αστεριού βλέπετε ποιό είναι,
παγώνετε την εικόνα για καλύτερη παρατήρηση, αλλάζετε θέση από την Γή στον
ήλιο και τανάπαλιν, το μεγεθύνετε η το απομακρύνετε κ.α.)


Εικονικός «ξεναγός»

Περιηγηθείτε με τον εικονικό «ξεναγό» στην Ελλάδα

Πανοραμική περιήγηση Αγίας Σοφίας

Πρόγραμμα περιήγησης στον Πανάγιο Τάφο

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας


Πρόγραμμα Γλαύκα

Στον παραπάνω σύνδεσμο θα βρείτε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι


Μια εκπληκτική διαδραστική εφαρμογή για την Ζωφόρο του Παρθενώνα.